Scroll Top

Izolacijska plošča Silber Reflex

silber-reflex

Pri fasadah ja najpomembnejše vprašanje katero izolacijo izbrati. Najpogosteje se odločamo med stiroporom in kameno volno, v zadnjem času pa tudi med celuloznimi izolacijami, lesenimi in konopljinimi vlakni, itd. V Sloveniji je najpogostejša izolacija z belim stiroporom, ki je pri nas prisotna že dobrih 50 let. Izolacija s stiroporom se je izkazala kot kvalitetna in cenovna ugodna izbira. Praktično vsi proizvajalci fasadnih sistemov navedeno izolacijo priznavajo v svoj sistem. V zadnjih letih pa so se pojavile nove oblike izolacije s stiroporom, to je grafitnim stiroporom z izboljšano toplotno izolativnostjo. Gre za stiropor z dodatkom grafita, ki ima približno 20% boljšo toplotno izolativnost (lamdo) v primerjavi s klasičnim belim stiroporom. Pomanjkljivost grafitnega stiropora je v relativno slabi paropropustnosti in v tem da ni priporočljivo da je izpostavljen soncu, ker se plošča zvije.

Gre za stiropor z dodatkom grafita, ki ima približno 20% boljšo toplotno izolativnost (lamdo) v primerjavi s klasičnim belim stiroporom.

V letu 2013 se je na avstrijskem in slovenskem tržišču pojavila nova še izboljšana plošča iz stiropora, to je Silber refleks fasadna plošča. Navedena plošča ima približno 25% boljšo toplotno izolativnost v primerjavi s klasičnim belim stiroporom, ima približno 8x boljšo paropropustnost ter je imuna na izpostavljenost sončnim žarkom (se ne zvija). Fasadna plošča je izdelana na avtomatu in ima skoraj 50% večjo gostoto v primerjavi s klasičnim belim in grafitnim stiroporom. Fasadna plošča je certificirana praktično pri vseh najpomembnejših proizvajalcih fasadnih sistemov, kot so Baumit, Roefix, Weber, STO, Weber, Caparol,… In kar je najpomembneje , navedena plošča je približno 30-40% cenejša od primerljivih plošč na slovenskem tržišču. V letu 2014 je bilo s Silber refleks ploščo izoliranih preko 40.000 m2 fasad v Sloveniji in preko 100.000 m2 fasad v Avstriji.

Nastavitve zasebnosti
Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analize našega prometa. Poleg tega delimo informacije o vaši uporabi našega mesta z našimi partnerji s področja družbenih medijev, oglaševanja in analitike, ki jih morda kombinirajo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali pa so jih zbrali skozi vašo uporabo njihovih storitev. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcijo prepoznavanja, vsakič ko se vrnete na našo spletno stran. Tako nam pomagate ugotoviti, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni. Če želite še naprej uporabljati našo spletno stran, se prosimo strinjajte z uporabo piškotkov. Hvala!