Scroll Top

Energetske izkaznice

Začnimo vaš projekt
1

To je javna listina, ki vsebuje podatke o učinkovitosti stavbe. Prav tako energetska izkaznica vsebuje tudi navodila in priporočila, s katerimi lahko povečate energetsko učinkovitost stavbe ter že med samo gradnjo ali pri kasnejših obnovitvenih delih poskrbite, da bo energetska učinkovitost stavbe čim boljša, posledično pa tudi poraba vse dražjih virov energije čim manjša.

Priporočljiva je seveda za vsako stavbo, saj tudi pri enodružinskih hišah obstajajo izboljšave, s katerimi lahko prihranite pri kurjavi, električni energiji, plinu itd. Nujno potrebna in zakonsko zahtevana pa je energetska izkaznica za stavbe, ki po površni presegajo 500 kvadratnih metrov in jih za svoje storitve uporabljajo javni organi oz. se v njih izvajajo storitve, ki so namenjene večjemu številu ljudi. Potrebujemo jo že pri sami izgradnji ali prodaji/oddajanju stavbe.

Energetska izkaznica je veljavna 10 let in jo je potrebno po tem obdobju obnoviti.

Računska energetska izkaznica – pri tej vrsti en. izkaznice se določijo energijski kazalnici na podlagi izračunov in ne dejanskih merjenj. Prav zaradi tega, ker niso potrebna dejanska merjenja v objetku, je ta način primeren tako za že izgrajene kot za še neizgrajene stavbe oz. novogradnje.

Merjena energetska izkaznica – energetski kazalniki se določijo na podlagi dejanskih merjenj. Ravno zaradi tega je ta način primeren za že obstoječe stavbe.

Določimo energetske lastnosti objekta. Izdelamo zakonsko ustrezno energetsko izkaznico. Z dolgoletnimi znanji in izkušnjami vam svetujemo, kako do BISTVENO boljše energetske učinkovitosti stavbe ter pomagamo pri izboru izvajalcev.

IŠČETE KAKOVOSTNEGA IN ZANESLJIVEGA IZVAJALCA ZA VAŠ NASLEDNJI PROJEKT?
Faces-400x400px-1_1_22 (Demo)
Marko Vukman
Marbona d.o.o.

Predlagali in izvedli so odlično rešitev za izolacijo naše mansarde s tehnologijo Silber Reflex. Profesionalna in prijazna izvedba projekta v dogovorjenem času!

Novice in nasveti
Nastavitve zasebnosti
Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analize našega prometa. Poleg tega delimo informacije o vaši uporabi našega mesta z našimi partnerji s področja družbenih medijev, oglaševanja in analitike, ki jih morda kombinirajo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali pa so jih zbrali skozi vašo uporabo njihovih storitev. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcijo prepoznavanja, vsakič ko se vrnete na našo spletno stran. Tako nam pomagate ugotoviti, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni. Če želite še naprej uporabljati našo spletno stran, se prosimo strinjajte z uporabo piškotkov. Hvala!