Scroll Top

Oblaganje fasade

fasada

Fasadna obloga je zunanja plast fasadnega ovoja, katere osnovna naloga je prevzemanje temperaturne obremenitve ter ščitenje stene pred vplivi iz okolja in požarom. Z uporabo izolacijskih fasadnih sistemov se zmanjša izguba energije pri ogrevanju, zaščitimo se pred hrupom iz okolja, posredno pa se zmanjša tudi onesnaževanje okolja s škodljivimi plini. Ker so temperaturna nihanja zmanjšana se s tem izognemo nastajanju rosenja (kondenza).

Zaključni sloji nudijo izbiro med različnimi materiali: mineralni, silikatni ali na bazi umetnih smol. Na voljo so različne debeline in tudi različne možnosti obdelave. Fasade delimo na obloge in prevleke.  Med prevleke spadajo različne vrste ometov, ki se delijo glede na vrsto veziva, ki je lahko: cementni, apneni, akrilni, silikonski, silikatni.

Z uporabo izolacijskih fasadnih sistemov se zmanjša izguba energije pri ogrevanju, zaščitimo se pred hrupom iz okolja, posredno pa se zmanjša tudi onesnaževanje okolja s škodljivimi plini.

Poleg veziv ometi vsebujejo tudi mineralna polnila in vodo. Z različno tehniko nanosa lahko dosežemo različne strukture ometa. Vse ostale fasadne obloge pa spadajo v skupino oblog, te pa so lahko: kovinske, lesene, opečne, keramične, steklene, kamnite, iz umetnih snovi ali iz mineralnih kompozitov.

Nastavitve zasebnosti
Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analize našega prometa. Poleg tega delimo informacije o vaši uporabi našega mesta z našimi partnerji s področja družbenih medijev, oglaševanja in analitike, ki jih morda kombinirajo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali pa so jih zbrali skozi vašo uporabo njihovih storitev. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcijo prepoznavanja, vsakič ko se vrnete na našo spletno stran. Tako nam pomagate ugotoviti, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni. Če želite še naprej uporabljati našo spletno stran, se prosimo strinjajte z uporabo piškotkov. Hvala!