Scroll Top

Izolacija strehe/podstrešja

podstresje

Z izolacijo podstrešja prihranimo energijo oziroma stroške za ogrevanje. Stroški sanacije podstrešja se povrnejo največkrat že po eni kurilni sezoni. Če podstrešje ni bivalno in tudi ne načrtujete njegove izgradnje, izolirajte le strop podstrešja. Tako bo neogrevano podstrešje delovalo kot izolacijska zračna blazina. Za izolator lahko uporabite stekleno ali kameno volno, stiropor, stirodur ali pa katero drugo vrsto izolacije.

EKO SKLAD SMERNICE PRI IZOLIRANJU STREH ZA LETO 2015:
toplotna izolacija strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru v starejši eno- ali dvostanovanjski stavbi.

Pravica do nepovratne finančne spodbude se dodeli za nakup in vgradnjo toplotne izolacije strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru z najmanj 30 cm toplotne izolacije, pri čemer lahko toplotna prevodnost toplotne izolacije znaša _ 0,045 W/mK. Debelina toplotne izolacije (d) strehe je lahko tudi manjša, če je izkazano razmerje _/d _ 0,150 W/m2K. Navedeno razmerje _/d _ 0,150 W/m2K mora biti izkazano tudi v primeru vgradnje naravnih toplotno izolacijskih materialov, in sicer ne glede na vrednost toplotne prevodnosti (_). Pri navedenem izračunu razmerij se morebitne obstoječe izolacije ne upošteva.

Več novic

Pustite komentar

Nastavitve zasebnosti
Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analize našega prometa. Poleg tega delimo informacije o vaši uporabi našega mesta z našimi partnerji s področja družbenih medijev, oglaševanja in analitike, ki jih morda kombinirajo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali pa so jih zbrali skozi vašo uporabo njihovih storitev. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcijo prepoznavanja, vsakič ko se vrnete na našo spletno stran. Tako nam pomagate ugotoviti, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni. Če želite še naprej uporabljati našo spletno stran, se prosimo strinjajte z uporabo piškotkov. Hvala!